Ukategorisert

Det er lettere å skrive enn å snakke

For meg er det min medisin!

Det begynte tidlig i ungdomsalderen, hvor jeg i tunge tider fant frem den svarte boken min. I den skrev jeg dikt, men også helt vanlige tekster om hvordan jeg hadde det. Det var min måte å få det ut, min måte å få sagt det jeg måtte si, som for meg var vanskelig å fortelle med ord. Alt var mye enklere å forklare ved å skrive, enn ved å snakke. 

Jeg følte ofte at jeg ikke fikk sagt det slik jeg ville, i hodet hadde jeg det klart, men det ble ikke slik, jeg følte ofte at jeg ikke ble forstått. Dette irriterte meg, og skapte ofte et sinne som jeg måtte få kontroll på. For det var vondt å ikke føle seg forstått. Ikke en gang av sin egen mamma. 

Nå som voksen tror jeg nok at det var vanskelig for mamma da hun ikke helt forstod meg, da hun så hvor frustrert jeg ofte kunne bli. 

Jeg skriver fortsatt, for det hjelper meg. Jeg får sortert tankene, på en riktig måte, slik at jeg kommer meg videre i hverdagen istedenfor å bli sittende å kverne. Å skrive ned hvordan jeg har det, eller hvordan diskusjoner og krangling oppstår, hjelper også på hukommelsen. 

Når det er litt mye på en gang glemmer jeg som oftest hvordan ting oppstod, hva det var som irriterte meg og hvordan følelsene bygget seg opp. For meg er det viktig å forstå hvorfor, for å kjenne min egen kropp og dens resksjoner, for å hjelpe meg selv på en best mulig måte.

Å skrive er en god medisin, og et godt pusterom midt i en vanskelig situasjon i hverdagen som må kontrolleres. Å snakke er jeg ikke så flink til, men jeg synes selv at dette også begynner å bli bedre og bedre. 

En god støttespiller gjennom det hele er mamma, hun er en telefon unna, og hun er god å snakke med når jeg er klar for det. Jeg forklarer ofte til henne at jeg vet ikke hvorfor jeg er trist eller hvordan denne følelsen dukket opp, men at det er bare slik jeg har det. Å ha mamman min er nok den beste gaven! Hun er der alltid for meg når jeg trenger det extra, men også ellers, slik en mamma skal.

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *