Ukategorisert

Familie, hva betyr familie for meg?

Hunden min Stella, er som lille barnet mitt. Dyr er også familie!

Definisjonen av familie kan være så mye, men i bunn og grunn en gruppe mennesker som er knyttet sammen gjennom arv. 

Man har også kjernefamilien, som vil si mor, far og barn. Den større familien med besteforeldre, tanter, onkler og søskenbarn. Familien går videre utover i slekt, oldeforeldre, tremeninger osv. 

Nære venner kan også være en del av familien. Mange barn vokser opp sammen, knytter et godt vennskap som varer livet ut, man er venner men mer som familie. 

Før i tiden var det ikke bra å få barn utenfor ekteskap, eller skille seg. Man holdt gjerne slikt for seg selv. 

Nå er vi heldigvis i 2019, og det er mer normalt med en storfamilie som er basert på mine dine og våre. Kjærlighet er det viktigste i en familie, og ikke minst i et parforhold. Nå er det heldigvis ingen slik stor skam å skille seg, og gå hvert til sitt. Dette kan også være til det beste for alle parter om et forhold ikke fungerer, eller av ulike årsaker ikke er riktig. 

Jeg kommer selv fra en slik familie, en storfamilie med dine mine og våre. Jeg har til sammen fem søsken, min mamma har en ny mann, han har vært i livet mitt så lenge jeg kan huske. Han er blitt en god farsfigur for meg, og i tillegg til han fikk jeg også en storesøster. Jeg ble storesøster på nytt, og det er en fantastisk glede. 

Mitt forhold til min egen far har vært greit normalt, jeg og lillebroren min var annen hver helg hos han. Vi fikk vokse opp på en gård med dyr, traktor, snøscooter og moped. Dette er gode minner nå som vi er blitt eldre, at dette var muligheter vi satte pris på. Litt inn i tennårene fikk vi en stemor og en lillebror, senere ble jeg også storesøster på nytt. 

Så.. jeg er oppvokst med en helbror, to stesøsken og to halvsøsken. En stor familie både når vi var hjemme hos mamma og hjemme hos pappa. Som barn var dette vanskelig å forklare til venner, men for meg var dette helt normalt, det var min familie.

Men for meg har familie bestått av mine besteforeldre også, jeg har vært så heldig å fått god kontakt med mine besteforeldre, det har vært mye overnatting hos de. De har betydd uendelig mye for meg gjennom oppveksten. Uten de hadde jeg nok ikke fått tid alene, uten mine søsken, og tid til å koble av. 

Familie betyr ufattelig mye for meg, det har det gjort i alle de år, og det er noe som alltid vil være en god prioritering for meg, også nå når jeg selv skal bli mamma. 

Man velger ikke hvilken familie man fødes inn i, men man kan velge de riktige å omgås med. De som sprer positivitet og gir glede, omtanke, trygghet, ærlighet og kjærlighet. Om det så er bare venner man omgås, så lenge mam føler en tilhørighet. 

Familie er familie, uansett gener eller ikke. Familie skal være tryggheten som er fylt med uendelig mye kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *