Ukategorisert

Positiv test – Min første reaksjon

Jeg hadde gått over tiden, mensen var ikke kommet, nå var det på tide å ta en test. 

Tegnene hadde jeg merket tidligere, men tenkte ikke noe spesielt over det, kanskje var jeg litt redd for å innse det? 

De første tegnene var tretthett, jeg la meg tidlig om kveldene, mellom klokken 20 og 21. Jeg lå for det meste på sofaen etter arbeidstid, duppet av og hvilte meg. Jeg følte meg nesten litt dårlig, som om jeg hadde feber. 

På hyttetur med familien var jeg veldig sliten, jeg duppet flere ganger på dagtid og la meg tidlig. Kanskje kroppen min gikk i forsvarsmodus mot basselusser og dritt og lort? Det var ivertfall det jeg trodde, at jeg var i ferd med å bli syk. 

Vell hjemme fra hyttetur, og tilbake til hverdagen, merket jeg ikke noe bedring. Nå begynte tankene å slå meg, kan jeg ha blitt gravid? Er det gravidsyntomer som plager meg i hverdagen? Hm.. men jeg tenkte ikke noe mer over det. Men jeg bemerket meg tegnene, og noterte ned hvordan jeg følte meg. Jeg måtte iallefall vente å se om mensen kom, eller uteble. 

Dagen var kommet, nå skulle jeg få mensen. Men den kom ikke, kanskje den kom dagen etter tenkte jeg, for det kunne skje, for syklusen min varierte veldig fra gang til gang. Jeg lot det gå en liten uke over tiden, for å være helt sikker. Jeg hadde kjøpt graviditetstest, den ble liggende i skuffen på badet. 

Natt til Torsdag 8. August våknet jeg rundt klokken 04, jeg fikk ikke sove. Nå var det på tide å ta testen. Jeg husker jeg var veldig spent, litt nervøs for resultatet, nervøs på en god måte. 

Ventetiden etter å tisset på pinnen var de lengste sekundene jeg noen gang har ventet, det føltes som en evighet. Jeg vimset rundt på badet, stille som overhode mulig, for å ikke vekke samboer. 

Skal jeg se, eller skal jeg vente litt til? Allerede da tenkte jeg på hva jeg ville føle om resultatet var positivt. Jeg ble klam, helt varm i hele kroppen. Testen viste to streker. Jeg var gravid. 

Jeg gikk rundt meg selv inne på badet, jeg var glad, jeg smilte, så meg selv i speilet, kjente med hånden på magen og kunne nesten ikke tro det var sant. Selv om tegnene allerede var kommet, og man har en stor misstanke om graviditet så er det litt sjokkerende å se to streker på graviditetstesten. 

Dette har jeg jo aldri opplevd før, alt er nytt, følelsene, tankene og kroppen forandrer seg fra dag til dag. Jeg har tatt test tidligere, men kun for en sikkerhet da mens har vært litt sein. Men nå, tok jeg en test fordi mistanken var for stor, å det mest sannsynlig har begynt å vokse et liv i magen min. 

Dette var en spesiel opplevelse, det å se to streker, to tydelige streker som bekrefter graviditet og et nytt kapittel i livet. Jeg ser frem til fortsettelsen, og gleder meg til å se magen vokse fra uke til uke, kjenne på kroppen hvordan den forsndrer seg, men også å kjenne på tankene og følelsene. Gleder meg veldig til å møte babyen som bor i magen min til våren.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *