Ukategorisert

2019 – året på godt og vondt

Når jeg ser tilbake på dette året har det vært et blandet år, for min del har det vært mye følelser i sving, det har vært en del slit og negative ting. 

Jeg har måttet jobbe mye med meg selv for å komme meg opp av den dypeste gropen jeg noen gang har vært i. Jeg ble så nedbrutt og ødelagt, ikke minst skuffet over meg selv som stolte sånn på en av mine aller nermeste. Alt skulle vise seg å være løgn, og alle følelsene som var bygd opp gjennom barndommen bare braste ned, og jeg ble dratt ned med de. 

Og midt oppi alt dette døde farmoren min, det vakreste og meste ungdommelige menneske jeg kjente. Et kreativt menneske, med gode ord og råd, og som hadde så mye kjærlighet og glede å gi. 

Det første halvåret var virkelig tøft. Det å få endene til å møtes, når ingenting strakk til, og jeg så mørkt på livet. Det var tøft med økonomien, som satte en stor stopper i hverdagen. Men det aller tøffeste var hvor nedbrutt jeg var, min psykiske helse var sliten, jeg hadde stått i kampen lenge, så lenge at kroppen fikk en knekk.

Men selvfølgelig har det også vært positive ting som har gledet meg, hvor jeg har kjent på den store gleden og lykken i livet. Det positive ved å være et menneske. 

Tross mye motgang klarte jeg å nedbetale gjelda jeg unødvendig var blitt satt i, og på kun 8 måneder ble jeg ferdig. Det var en stor lettelse å være ferdig, selv hvor frustrert og forbanna jeg enda var. Men nå kunne jeg bearbeide følelsene mine igjen, og endelig se fremover. 

Gjennom mine tunge perioder hvor jeg tvilte, har jeg vært beriket med en kjæresten som har stilt opp, og som aldri har gitt meg opp, Jeg har en mamma som har stått støtt ved min side, trøstet og muntret meg. Disse to flotte menneskene har gitt meg håpet om at positiviteten vil komme til meg en dag, støtten deres har vært fantastisk god. Slike gode mennesker har gjort året mitt til en glede.

Natt til 8. August skulle vise seg å snu livet mitt opp ned, på en positiv måte selvfølgelig. Jeg hadde hatt en anelse en stund, men hadde ventet med å ta en test. Midt på natten våknet jeg, fikk ikke sove. Jeg bestemte meg for å ta en graviditetstest. Jeg ble sjokkert, den viste positiv. Jeg forsto det nesten ikke, «er det virkelig et lite menneske inni magen min?». Gleden var så stor, jeg smilte bredt fra øre til øre. 

At jeg nå skal bli mamma, mamma til ei lita jenta som venter sin ankomst i April, er en herlig følelse. Jeg gleder meg veldig til året 2020. 

Jeg kommer til å se tilbake på året 2019 som et tøft år, et år fylt med mye motgang, men også læring av å stole på mine nermeste. Jeg har lært mye mer om meg selv, om hva som er bra for meg og ikke, hvor mye tåler jeg av negativitet og når må jeg ta to steg tilbake og tenke på meg selv for å kunne ha det bra. Jeg vil huske de gode stundene og de positive dagene, og være takknemlig for alle de flotte menneskene jeg har blitt kjent med. 

Jeg takker 2019 for de flotte menneskene jeg har rundt meg, familie og venner, som jeg går inn i det nye året med. Jeg tar imot det nye året med åpne armer og ser frem til alt det gode det bringer med seg. Jeg ser frem til å møte den lille jenta som vokser i magen min, og gleder meg til å nyte hver en stund med min lille kjernefamilie, og familien min som jeg ikke kunne vært foruten. 

Velkommen 2020! 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *