Ukategorisert

24. Desember 2019 – Jul på Røros

Da var dagen kommet! Selveste julaften, dagen hvor familien er samlet for å hygge seg, spise god mat og nyte siste del av året.

Våknet opp til fullt dekket bord, familiefrokost rundt bordet er en fin start på dagen. Dette er noe jeg husker veldig godt fra barndommen også, at vi alle var samlet rundt bordet for å nyte en litt lengre frokost med Kakao.

Mens noen i familien dro i kirka for julegudstjeneste var jeg igjen for å slappe av. Noe som var utrolig godt, for kvelden ville bli lang.


Mamma hadde dekket bordet. På menyen var det ribbe, medisterkaker, sosisser og pølse, med mye godt tilbehør som potet, ertestuing, surkål og rødkål. Som alltid, hvert år, spiser man gjerne alt for mye julemat. Da var det godt med et litt lengre avbrekk før desserten skulle inntas.
I mellomtiden var det pakkeåpning.

Som et flott dekor på bordet lå en liten julestrømpe. Kreative mamma hadde overrasket alle med en liten gave ved bordet.

Kvelden ble avsluttet med multekrem og krumkaker til dessert, som er et stort høydepunkt for jula. Som barn var dette noe man gjerne ikke satte så veldig stor pris på, da var det gaver som var i fokus. Nå som voksen er det maten og desserten som er i fokus. Man gleder seg gjerne i et halvt år til denne dagen, med god mat og familietid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *