Ukategorisert

Lillejulaften – familien samles

Jeg har vokst opp med at lillejulaften og de tre kommende dagene er litt hellige, de er avsatt til familietid. Men slik har det ikke vært de siste årene. 

Når jeg ble 18 år og fikk meg jobb, da var det ingen unnskyldning å være med familien på lillejulaften og julaften. Det var jobben som kom først, og slik skulle det bli de kommende årene. Mens jeg tjente penger i høytider ble savnet bare større og større for hvert år. Savnet etter å være med familien på disse dagene ga meg et sterkt ønske om å kunne få lov til det, for penger var ikke alt for meg, familie betydde mye mye mer. Men så lenge jeg gikk skole…var dette noe jeg måtte se frem til. 

I år feirer jeg jul hos mamma, her samles familien til pinnekjøtt i kveld, og sammen kan vi senke skuldrene. Når vi er sammen er det gode samtaler, koselige stunder og gjerne mimring tilbake til da vi barna var små. Spesielt juleminner. Har mange gode minner hvor jeg har vært en rettferdiggjørende storesøster som forteller til lillebror at han må vente, vente til nissen gir ham gaven. Lillebror var kjapp til å hente gaver opp av sekken til nissen. Et annet godt minne er de gangene vi feiret jul hjemme hos bestemoren min, det var mye gode kaker og dessert.

Minner fra barndommen er gode å tenke tilbake på!

Nå er bordet dekket, og i kveld blir det pinnekjøtt. Ønsker dere alle en riktig fin kveld!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *