Ukategorisert

Amme eller ikke amme

Amming virker som en selvfølge. Du har bærer frem et barn, du har gått gravid hele 9 måneder og sett frem til å møte den lille. Å endelig få barnet på brystet er så naturlig, og innen en kort stund skal babyen må morsmelk. 

Noen babyer tar dette lett, hos andre må det litt tid og trening til. Hos de fleste går ammingen seg til, men hos noen kommer de ingen vei med ammingen, og da er morsmelkerstatningen løsningen. For mat må babyen ha. 

Dette er selvfølgelig noe jeg har tenkt en del på, da det nesten forventes at man skal amme, for det er liksom det alle gjør. Det er slik naturen er, du bærer frem et barn og du skal amme. Men jeg har alltid vist at dette er et valg man kan ta. Enten velger man å amme, eller så velger man å gi flaske med morsmelkerstatning. Noen velger også å del-amme og gi litt flaske. For meg handler det mye om hvor passer jeg inn, hva føles greit for meg, og hva er riktig for babyen. 

Denne fasiten om amming er faktisk ikke en fasit, slik som det ofte fremstås, for man skal selv ta et valg basert på hva man selv ønsker, og i helhet hva som funker for mor og baby. For å kunne ta et endelig valg står det på mitt helsekort for gravide at jeg er åpen for amming. Det vil si at jeg ønsker å få spørsmålet om jeg skal amme eller ikke når jeg er på sykehuset. Grunnen til dette er fordi jeg har vært frem og tilbake på hva jeg skal, skal jeg amme eller skal jeg gi flaske med morsmelkerstatning. Ofte har jeg følt at jeg har bestemt meg, men så har jeg fort blitt litt i tvil. Kanskje har jeg allerede gjort meg opp en mening på forhånd av fødselen, men dette kan jo også endre seg når jeg er i situasjonen.

Frem til tiden er kommet skal jeg få lest mere om amming og morsmelkerstatning, for å kunne bli litt klokere på hvilket valg jeg tar. Dette er også noe jeg skal snakke mere med jordmor om på neste svangerskapskontroll. Det viktigste for meg er at jeg blir møtt av helsepersonell som veileder meg uansett om jeg skal amme eller gi morsmelkerstatning.

Det viktigste å alltid ha i tankene er at man er ikke en dårlig mamma selv om man ikke får til ammingen, eller om man av andre årsaker har valgt å ikke amme. For det kan være flere grunner til at man velger morsmelkerstatning fremfor å amme.

På Instagram kontoen min har jeg nå stilt spørsmål om hva mine følgere tenker om å amme eller ikke amme, jeg er nysgjerrig på hvor mange som har ammet/tenker å amme, og hvor mange som ga flaske med morsmelkerstatning/tenker å gi morsmelkerstatning. Klikk dere gjerne inn på kontoen min @sivanitahoem for å avgi deres stemme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *