Ukategorisert

En natt som endte på legevakta

Natt til Onsdag våknet jeg midt på natten, jeg kjente at noe ikke stemte. Jeg ble bekymret, følte at noe var galt, noe som ikke er så rart når jeg ligger og kavet etter luft. 

Det hele startet natten før, jeg var tungpustet, kroppen jobbet hardt for å få nok luft. Dette ble heldigvis bedre utover dagen. Helt til kvelden kom. 

Jeg tenkte ikke noe mer over det, jeg la meg til for å sove. Jeg våknet brått med smerter i brystet, pusten var tung. Jeg vrei meg til flere ganger i håp om å ligge litt bedre. Jeg prøvde å få tankene over på noe annet, slik at fokuset ikke var på pusten. Men det var alt for tungt å puste. 

Jeg sto opp, og satte meg i sofaen. Da bestemte jeg meg for å ringe til legevakta. For dette var ikke normalt, og når det er pusten så blir man automatisk litt redd og ønsker å undersøke det. 

Jeg vekte samboeren min, og innen en kort stund var vi på tur til St. Olavs. Jeg var forberedt på at det ville bli litt venting, noe det alltid er på legevakta, men så mye venting som det ble..det trodde jeg virkelig ikke når vi var to på venterommet. 

Jeg kom omsider inn, de lyttet på pusten, målte blodtrykket og stilte noen spørsmål. Jeg ble sendt videre for å ta prøver. Det verste jeg vet er blodprøver, det er noe jeg alltid har slitt med, men jeg kom meg gjennom det. Jeg fikk noen tygge tabletter som forhåpentligvis skulle hjelpe litt. Inne hos legen fikk beskjed om at alt så helt normalt ut, de fant ingenting på prøvene, det ble konkludert med at dette var normalt under en graviditet. Altså babyen tar sånn plass i magen, dytter opp alt som finnes inni magen min, noe som gjør at det blir lagt press på lungene mine. 

Det var utrolig godt å få høre at ingenting var galt, selv om det var forferdelig vondt og veldig ubehagelig å måtte gjespe sånn etter luft. Det eneste som kan hjelpe for å unngå at det skal bli så ille igjen, er å bygge opp nakke og rygg med puter når jeg sover, og blir det alt for ille må jeg reise meg opp slik at alt inni magen faller litt ned. 

Jeg er glad jeg verken har astma eller kolst, for dette var ikke godt. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *