Ukategorisert

Hva er en god forelder?

I kveld er jeg i det tenkende hjørnet…

Hva er det egentlig å være en god forelder? 

For meg vil det å være en god forelder at du skal være der for barna dine, du er interessert og lyttende til det barnet ditt har å si og du tar barnets følelser på alvor. Du lærer de folkeskikk, å være en god venn, at å si unnskyld er det viktigste de gjør om de har gjort eller sagt noe galt. 

Som forelder har du den største påvirkningskraften, ivertfall de første årene. Da er det derfor viktig å opptre riktig, være en god rollemodell med tydelige og trygge rammer, at du gir av all din kjærlighet og glede. 

Nå som jeg selv er blitt mamma, er jeg blitt veldig bevist på foreldrerollen, jeg ser gjerne tilbake på mine foreldres rolle i mitt liv som barn, men også nå i voksen alder.

For det å oppleve svik og løgn av en forelder, det setter dype spor. Dette knekker en rett og slett. Men ut av noe så sårt og vondt kommer det alltids noe positivt, ivertfall slik jeg ser det, og det er at jeg har lært at selv de nærmeste kan svikte deg. Dette er noe mitt barn ikke skal måtte bekymre seg for. Jeg kommer alltid til å ønske mitt barn det beste, og jeg vil alltid være der, støtte, gi trygghet og kjærlighet, og aldri love noe jeg ikke kan holde. 

For kjærligheten og båndet til mitt barn, det vil jeg for alltid beholde. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *